EPDK'dan Doğal Gaz Dağıtımında Yeni Standartlar

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
1f96581634b2d9e142b39d5ee337bacbda22a8e89a639163a1ef24734805f52f.webp

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz dağıtım hizmetlerinde acil müdahale ve teknik standartları güncelleyen yeni bir taslak hazırladı. Düzenleme, afetlere karşı hazırlıklı olmayı ve hizmet kalitesini ülke genelinde standartlaştırmayı amaçlıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye genelinde faaliyet gösteren 73 doğal gaz dağıtım şirketini kapsayan yeni bir teknik standartlar taslağı hazırladı. 81 il merkezi ile çok sayıda ilçe ve beldede yürütülen hizmetlerin daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden elde edilen tecrübelerle şekillendirilen düzenleme, acil müdahale araçlarının tasarımından personel eğitimlerine kadar birçok alanda tek tip uygulamaya geçilmesini öngörüyor. Afet durumlarında şirketler arası ekipman ve personel desteğinin kolaylaştırılması planlanırken, doğal gaz kaçak tarama periyotları da netleştiriliyor. Ayrıca şebekelerdeki koku malzemesi miktarının artırılmasıyla güvenlik seviyesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

EPDK’dan doğal gazda yeni dönem: Güvenlik ve acil müdahale standartları ülke genelinde tek tip olacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2025 yılı sanayi ve hizmet istatistiklerini yayımladı. Verilere göre hizmet sektörü girişim ve istihdamda en büyük paya sahip oldu.

İstanbul'da düzenlenen 16. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, Türkiye'nin teknoloji ekosistemindeki güncel verileri ve eğitim alanındaki gelişmeleri masaya yatırdı. Etkinlikte kadınların girişimcilikteki rolü ve eğitim projeleri öne çıktı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?