EPDK'dan Enerji Sektöründe Yeni Tarife ve Yatırım Düzenlemeleri

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
c9bdb6d5194d2488946fcabfd7a81b32d6a7730fb47bf1f3ab8fedf191a4151f.webp

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz dağıtım şirketlerinin yatırım tavanlarını güncelledi. Ayrıca akaryakıt boru hattı ve LPG depolama tesisleri için yeni tarifeler belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji sektöründeki faaliyetlere yönelik kapsamlı bir düzenlemeye gitti. Bu kapsamda bazı doğal gaz dağıtım şirketlerinin yatırım tavanları yeniden revize edildi. Yapılan belirlemelere göre Selçuk Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin 2026 yılı yatırım tavanı 6 milyon 417 bin 864 lira, Kargaz Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin 2024 yılı yatırım tavanı ise 64 milyon 945 bin 598 lira olarak kararlaştırıldı.

Kurum, Milli Savunma Bakanlığı'na ait akaryakıt boru hattı iletim tarifesini de güncelledi. 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlemeyle Antalya'daki boru hattında havacılık yakıtı iletim bedeli metreküp başına 164,97 lira olarak belirlendi. Öte yandan Pet Gaz AŞ'nin Hatay'daki LPG terminali ile Karadeniz LPG Depolama'nın Giresun'daki tesisleri için yeni depolama ve hizmet bedelleri uygulamaya konuldu.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Medresesi'nde açılan 555. Yıl İnteraktif Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sergi, 1453'ten 2453'e uzanan köklü bir eğitim mirasını dijital teknolojilerle geleceğe taşıyor.

Türkiye Elektrik İletim AŞ, enerji arz güvenliğini desteklemek amacıyla doğal gaz santrallerine ödeme yapacağını duyurdu. Temmuz ayı için toplam 660 milyon liralık kaynak aktarılacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, DASK fonlarının yönetimi ve harcama süreçlerine ilişkin yeni kurallar belirledi. Yapılan düzenlemeyle fon yatırımlarında çeşitlilik ve harcama limitleri konusunda güncel standartlar getirildi.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?