Neler yeni

Erdal Beşikçioğlu CHP'de mi Kalıyor, Yeni Parti'ye mi Geçiyor? Son Durum Ne?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum.png

Son günlerde siyaset kulislerinde hareketlilik hiç bitmiyor. Özellikle Özgür Özel önderliğindeki 91 milletvekilinin CHP'den istifa ederek Yeni Parti'yi kurması, gözleri CHP'li belediye başkanlarına çevirdi. Bu süreçte en çok merak edilen isimlerden biri de Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu oldu. Kendisinin CHP'de kalıp kalmayacağı, yoksa Yeni Parti'ye mi geçeceği büyük bir merak konusu haline geldi.

Gazeteci Deniz Zeyrek'in aktardığı kulis bilgilerine göre, Etimesgut Belediyesi'ndeki meclis üyelerinin neredeyse tamamı CHP'den istifa ederek Yeni Parti'ye katılmış. Ancak Erdal Beşikçioğlu'nun bu konuda farklı bir karar aldığı iddia ediliyor. Zeyrek, Beşikçioğlu'nun CHP'de kalmaya karar verdiğini öne sürdü. Bu durum, Yeni Parti'ye geçişlerin yoğun olduğu bir dönemde Etimesgut cephesinde dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Beşikçioğlu daha önce yaptığı açıklamalarda da parti içi tartışmalara mesafeli durmuştu. Murat Ağırel'e verdiği röportajda, 'Eski genel başkan ya da yeni genel başkan; genel başkan genel başkandır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kim eski ya da yeni olursa olsun, bu partinin genel başkanıdır. Ben o taraf bu taraf değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğiyle geldim.' ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar, onun parti kimliğine bağlılığını ve kişisel çekişmelerden uzak durma isteğini gösteriyor.

Beşikçioğlu'nun bu kararı, hem CHP içinde hem de Yeni Parti'ye geçiş sürecinde önemli bir mesaj taşıyor olabilir. Meclis üyelerinin toplu istifasına rağmen kendisinin CHP'de kalma tercihi, siyaset sahnesinde farklı yorumlara yol açacaktır. Sizce Erdal Beşikçioğlu'nun bu kararı, Etimesgut'taki siyasi dengeyi nasıl etkiler? 🤔

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?