- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 32,574
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile gerçekleştirdiği görüşmede ikili ilişkileri ve BM reform sürecini değerlendirdi. Erdoğan ayrıca Macron'u COP31 Zirvesi'ne davet etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre, görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gündemdeki önemli başlıklar masaya yatırıldı.
Görüşme sırasında Birleşmiş Milletler'in yeni genel sekreterini belirleme süreci de ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni genel sekreterin BM'yi çok taraflılığın merkezi haline getirecek ve gerekli reformları hayata geçirebilecek bir vizyona sahip olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı COP31 Liderler Zirvesi'ne davet etti. Görüşmenin sonunda Macron, Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'u COP31 Liderler Zirvesi daveti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague'in 8. haftasında Valencia Basket'e konuk oluyor. Kritik mücadele bu akşam saat 22.30'da başlayacak.
ABD'nin Montana eyaletinde bulunan nadir bir dinozor iskeleti, New York'taki müzayedede beklentileri aşarak 47,3 milyon dolara alıcı buldu. Jodi adı verilen fosil, 191 kemiğin birleştirilmesiyle oluşturuldu.