- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllardır Filistin meselesini küresel platformlarda gündeme taşıyarak savunuculuğunu yapmaktadır. Türkiye, Filistin davasını milli bir mesele olarak görerek uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ekim 2023 tarihinden önce olduğu gibi sonrasında da Filistin davasının uluslararası arenadaki en güçlü savunucularından biri olmaya devam ediyor. Erdoğan, katıldığı ikili görüşmelerde ve dünya liderlerine hitap ettiği platformlarda Gazze'deki durumu her zaman öncelikli gündem maddesi olarak tuttu.
Özellikle 2019 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in sınırlarını sorgulayan Erdoğan, bu çıkışıyla hafızalarda yer edindi. Filistin'de yaşananları bir soykırım gerçeği olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı, bu söylemleriyle uluslararası kamuoyunun dikkatini bölgeye çekmeyi hedefledi. Türkiye, Filistin meselesini milli bir dava olarak tanımlayarak, küresel düzeyde çözüm üretilmesi ve harekete geçilmesi için diplomatik çabalarını kararlılıkla sürdürüyor. Erdoğan'ın bu tutumu, uluslararası platformlarda İsrail yönetimi ile zaman zaman gerilimli anların yaşanmasına da neden oldu.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır Gazze'nin en gür sesi oldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Borsadaki fon soruşturmasında zararı karşılayanların iade edilmesi süreci devam ederken, yetkililer soruşturmanın kapanmadığını vurguladı. Olayın ardından AK Parti içinde olağanüstü kurultay tartışmaları gündeme geldi.
Denizli'nin Honaz ilçesinde sabah saatlerinde peş peşe iki deprem meydana geldi. Aynı gün Muğla'nın Datça ilçesinde de sarsıntılar kaydedildi.