- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 8,176
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, enerji ihtiyacını büyük oranda güneşten karşılamaya hazırlanıyor. Yeni projeyle birlikte bölgedeki toplam güneş enerjisi kullanımının yüzde 90'a çıkarılması amaçlanıyor.
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, sürdürülebilir enerji hedefleri doğrultusunda kapsamlı bir güneş enerjisi santrali projesini başlatıyor. Kurulacak yeni tesis sayesinde sanayi bölgesinin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'u güneşten elde edilecek. Bu adım, bölgenin enerji maliyetlerini düşürmeyi ve çevre dostu üretimi desteklemeyi amaçlıyor.
Hali hazırda kullanımda olan çatı ve saha tipi güneş enerjisi sistemleri, yeni projeyle entegre edilecek. Tüm sistemlerin devreye girmesiyle birlikte, sanayi bölgesinin toplam elektrik tüketiminin yüzde 90'ının güneş enerjisiyle karşılanması hedefleniyor. Bu dönüşüm, Erzurum'un sanayi altyapısında yenilenebilir enerji kullanımını en üst seviyeye taşıyacak.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Erzurum'da OSB'nin elektriğinin yüzde 90'ı güneşten sağlanacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
UEFA Şampiyonlar Ligi 2026-2027 sezonu lig aşaması kura çekimi 27 Ağustos'ta Monako'da gerçekleştirilecek. 36 takımın rakiplerinin belli olacağı kura çekimi TRT Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, ikili ilişkiler ile küresel meseleleri ele almak üzere bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede bölgesel gerilimler ve Filistin meselesi ön plana çıktı.