Neler yeni

Eski Bakan Şahin'in aracında şantaj ve fuhuş ağı iddiası

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
22,168
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
7d66a3445eeeaffaa526e4dbdaf345d91597a979c4b17a09658bd146de0f9ea6.webp


Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e tahsisli araçların, Belarus'tan getirilen kadınların dahil olduğu bir şantaj ve fuhuş organizasyonunda kullanıldığı öne sürüldü. İddialar, savcılık ifadeleri ve resmi yazışmalarla gündeme geldi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in bakanlık döneminde kendisine tahsis edilen araçların, yasa dışı bir şantaj ve fuhuş organizasyonunda kullanıldığına dair iddialar yargı kayıtlarına yansıdı. Abdulkadir Selvi'nin aktardığı bilgilere göre, söz konusu araçların Belarus'tan Türkiye'ye getirilen kadınların taşınmasında kullanıldığı ve bu sürecin bakanın bilgisi dahilinde yürütüldüğü öne sürülüyor.

Savcılık dosyasına giren ifadelere göre, İdris Naim Şahin'in özel kaleminde görev yapan Ömür Yücel, bakanın talimatıyla Belarus uyruklu bazı kadınların Türkiye'ye giriş yapabilmesi için vize işlemlerini bizzat yürüttüğünü itiraf etti. Yücel, bu işlemlerin Belarus'ta yaşayan ve "Alex" olarak bilinen Süleyman Hilmi Kalcı'nın talebi üzerine gerçekleştirildiğini belirtti.

Resmi kayıtlara göre, Süleyman Hilmi Kalcı'nın Türkiye'ye getirdiği kadınları kullanarak üst düzey bürokratlara şantaj yaptığı ve bu yolla kamu ihalelerine müdahale ettiği iddia ediliyor. İddialar, Kalcı'nın evine davet ettiği kişileri gizli kamera ile görüntüleyerek elde ettiği kayıtları baskı aracı olarak kullandığı yönünde yoğunlaşıyor.

İdris Naim Şahin, savcılık sorgusunda kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarda, tahsisli aracının kaza yapmasıyla gündeme gelen süreci doğruladı. Şahin, aracın Belarus'tan gelen misafirleri tarafından kullanıldığını kabul ederek, bu kişilerin Süleyman Hilmi Kalcı ile bağlantılı olduğunu tahmin ettiğini ifade etti. Söz konusu araçların, şantaj amacıyla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen organizasyonun lojistik ihtiyaçları için kullanıldığına dair bulgular, soruşturma dosyalarında yer almaya devam ediyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da gündeme getirilen "şantaj kasetleri" meselesi, bu yeni gelişmelerle birlikte farklı bir boyut kazandı. İdris Naim Şahin'in "Tanırım" dediği kişilerin devlet kayıtlarına giren yasa dışı faaliyetleri, eski bakanın görev süresindeki idari tasarrufların sorgulanmasına neden oldu.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Abdulkadir Selvi, eski bakan Şahin dosyasının ayrıntılarını yazdı: "Belaruslu kadınlar, şantaj ve tahsisli araç"
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst