Eskişehir İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş grubu çocuklar için düzenlenen yaz Kur'an kursu şenliği, Dede Korkut Parkı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte çeşitli kurslardan gelen öğrenciler gösteriler sundu.
Eskişehir İl Müftülüğü, kentteki 4-6 yaş grubu öğrencilerin sosyal gelişimlerini desteklemek ve eğitim süreçlerini ödüllendirmek amacıyla özel bir şenlik organize etti. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yürütülen altı haftalık yaz Kur'an kursları kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Dede Korkut Parkı'nda renkli görüntülere sahne oldu.
Program, mehter takımının sergilediği performansın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Börü, Kur'an-ı Kerim'in temel aldığı adalet, dürüstlük ve aile sevgisi gibi kavramların erken yaşlarda çocuklara aktarılmasının toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti. Börü, organizasyonda emeği geçen tüm görevlilere teşekkürlerini iletti.
İl Müftüsü Muharrem Gül ise Eskişehir genelinde camiler, gençlik merkezleri ve kurslarda toplam 23 bin 700 öğrencinin eğitim aldığını açıkladı. Çocukların okul dönemindeki yoğun tempolarının ardından yaz kurslarında hem öğrenip hem de eğlenmelerini hedeflediklerini belirten Gül, "Çocuklarımıza sevgiye dayalı bir eğitim sunalım istedik" şeklinde konuştu. Müftü Gül, bu tür etkinliklerle çocukların unutulmaz bir gün geçirmelerini amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Etkinliğin nda Zühre Hatun, Hafız Mehmet Sarıcaoğlu, Çankaya Yunusemre ve Şehit Abdülkerim Kur'an kurslarında eğitim gören minik öğrenciler sahne alarak hazırladıkları gösterileri sergiledi. Program, Kalabak Hazreti Hatice 4-6 yaş grubu öğrencilerinin yaptığı dua ile sona erdi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Eskişehir'de 4-6 yaş yaz Kur'an kursu şenliği yapıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.