Mersin'de belediyenin üretici kadın stantlarından destek alan Ayşe Yalçıner, evinde başladığı mantı üretimini profesyonel bir işletmeye taşıdı. Girişimci kadın, kendi işini kurarak diğer kadınlara da istihdam sağlamaya başladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen üretici kadın stantları, yerel üreticilerin ekonomik hayata katılımını güçlendirmeye devam ediyor. Bu destekten yararlanan Ayşe Yalçıner, yaklaşık 1,5 yıl önce evinde küçük çaplı olarak başladığı mantı üretimini, belediyenin sağladığı imkanlarla geniş kitlelere ulaştırmayı başardı.
Stantlarda ürünlerini sergileme fırsatı bulan Yalçıner, bu süreçte müşteri ilişkileri, iletişim ve girişimcilik konularında önemli deneyimler kazandı. Edindiği bu birikim ve özgüvenle kendi işletmesini kurmaya karar veren Yalçıner, Yenişehir ilçesinde hizmet veren dükkanını açtı. İşletmesinde mantı ve hingel çeşitlerinin yanı sıra çi börek ve içli köfte gibi geleneksel lezzetleri müşterileriyle buluşturan girişimci, ev sıcaklığındaki atmosferiyle dikkat çekiyor.
Kendi işini kurmanın yanı sıra kadın istihdamına da önem veren Yalçıner, işletmesinde diğer kadın çalışanlara da yer veriyor. Başarısının diğer kadınlara örnek olmasını dileyen Yalçıner, hedeflerinin arasında işini daha da büyüterek daha fazla kadına istihdam sağlamak olduğunu belirtti. Yalçıner, "Ben başardıysam, bütün kadın arkadaşlarım başarabilir" diyerek diğer girişimci adaylarını cesaretlendirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilisi Burcu Sert ise amaçlarının kadınların sadece üretim yapması değil, sürdürülebilir ve güçlü işletmelere dönüşmeleri olduğunu vurguladı. Belediye olarak kadınlara satış, pazarlama, e-ticaret, paketleme ve markalaşma gibi konularda eğitimler verdiklerini belirten Sert, Ayşe Yalçıner'in hikayesinin diğer girişimciler için ilham verici bir örnek olduğunu ifade etti. Belediye, kadınların üretim ve istihdam süreçlerinde daha güçlü yer alabilmesi adına eğitim ve destek çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'de ilan ettiği deniz milli parkları Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Atina yönetimi, bu karara karşı diplomatik ve askeri önlemler içeren üç aşamalı bir strateji hazırlıyor.