Neler yeni

Eylül ayında yoğun gündem: KPSS ve DIGIAGE 2026 başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
b5060297b45b3a82d4681a5ed2df67755df35e56facd3c53351de11e7023e7b0.webp

Türkiye'de Eylül ayı, hem binlerce adayın katıldığı KPSS sınavına hem de oyun dünyasının önemli buluşması DIGIAGE'e ev sahipliği yapacak. Sınav sonuçları ve oyun geliştirme süreçleri için hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'de Eylül ayı, eğitim ve teknoloji dünyası için oldukça hareketli geçecek. 6 Eylül 2026 tarihinde düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu, yaklaşık 402 bin 105 adayın katılımıyla gerçekleştirilecek. Sınavın ardından adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden soru kitapçığının bir kısmına ve cevap anahtarına erişim sağlayabilecekler.

Eğitim gündeminin hemen ardından teknoloji ve oyun dünyası İzmir'de bir araya gelecek. 7-12 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan DIGIAGE 2026, oyun geliştirme ekosistemini tek bir çatı altında toplayacak. Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olan 12. Oyun Geliştirme Kampı, 56 farklı şehirden gelen yüzlerce katılımcıya mentorluk ve üretim süreçlerinde destek sunacak.

Etkinliğin ikinci aşaması olan DIGIAGE Global Indie Game Summit ise 11-12 Eylül tarihlerinde sektör profesyonellerini, yatırımcıları ve oyun geliştiricilerini ağırlayacak. Bu zirve, oyun projelerinin küresel pazara açılması ve yatırım desteği alması noktasında kritik bir platform görevi görecek.

DIGIAGE 2026 kapsamında TRT de dijital ürünleriyle etkinlikte yer alacak. Bil Bakalım ve TRT Dinle platformları üzerinden gençlere interaktif deneyimler sunulurken, etkinlik boyunca kaydedilen podcast içerikleri daha sonra geniş kitlelerle paylaşılacak. Oyun geliştirme süreçlerini destekleyen bu organizasyon, Türkiye'nin oyun sektöründeki sürdürülebilir yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Adaylar KPSS sonuçlarını beklerken, oyun geliştiricileri ise İzmir'de projelerini hayata geçirmek için yoğun bir çalışma dönemine girecek. Her iki etkinlik de kendi alanlarında Türkiye'nin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

KPSS SORU CEVAPLARI 2026: KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür Cevap Anahtarı Yayımlandı Mı? İşte 2026 KPSS Soru Kitapçığı...

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?