Faili meçhul dosyalarda kritik gelişmeler: Dede Baltacı cinayetinde tutuklamalar

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
17,253
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
9442de1f24cc690cf2562b8440b30cb9d4c524caf9b06fd72b2e5f2d84cce6f4.webp


Adalet Bakanı Akın Gürlek, 18 yıllık Dede Baltacı cinayeti ve Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturmalarda yeni delillere ulaşıldığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, uzun süredir aydınlatılamayan iki ayrı dosya üzerinde yürütülen çalışmalarda önemli aşamalar kaydedildiğini açıkladı. Bakanlıklar arası koordinasyon ve teknolojik imkanların kullanımıyla, 2008 yılından bu yana faili meçhul kalan Dede Baltacı cinayeti ile Gülistan Doku'nun kaybolmasına dair soruşturmalarda yeni bulgulara ulaşıldı.

Şereflikoçhisar'da 2008 yılında meydana gelen Dede Baltacı cinayeti, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı tarafından yeniden mercek altına alındı. HTS kayıtları, daraltılmış baz çalışmaları ve tanık beyanlarının yeniden değerlendirilmesi sonucunda cinayetin failleri olduğu değerlendirilen 5 şüpheli tespit edildi. Düzenlenen operasyon neticesinde F.K., R.K., A.Ö. ve F.E. isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halihazırda başka bir suçtan cezaevinde bulunan M.K. hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada ise 5'inci dalga operasyon gerçekleştirildi. Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma dosyasındaki en dikkat çekici detaylardan biri, dalgıç defterindeki kayıtların resmi arama tutanaklarıyla çelişmesi oldu. Ayrıca, Doku'nun kişisel eşyalarının intihar süsü vermek amacıyla su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceğine dair bulgular elde edildi.

Bakan Gürlek, faili meçhul dosyaların aydınlatılması konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, teknolojinin ve bilimin tüm imkanlarının kullanılmaya devam edeceğini belirtti. Gürlek, "Suçlular er ya da geç hesap verecektir" ifadesini kullanarak, geçmişe dönük tüm dosyaların titizlikle inceleneceğini ifade etti.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

18 yıllık faili meçhul Dede Baltacı cinayetinde çarpıcı gelişme! Bakan Gürlek açıkladı: 4 şüpheli tutuklandı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst