Neler yeni

Fenomenlerin Hayatımıza Soktuğu Yeni Kelimeler, Kalıplar ve Popüler Kültür

Patlamış Mısır

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
eglence.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Fenomenlerin videolarında sürekli tekrarladığı o garip kelimeler, jargonlar veya mimikler bir anda tüm sokaklara, okullara yayılıyor; günlük konuşma dilimizin bir parçası haline geliyor. Sosyal medya popüler kültürü ve dili jet hızıyla dönüştürüyor.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Bu durum dilin yaşayan ve evrilen bir yapı olmasının doğal bir sonucu gibi görünse de üretilen yeni kelimelerin kalitesizliği, Türkçe kurallarının tamamen hiçe sayılması ve gençliğin kendini sadece 5-10 kelimelik popüler fenomen kalıplarıyla ifade etmeye başlaması ciddi bir edebi ve dilsel fakirleşme doğuruyor.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• İnternetteki popüler geyik kelimeleri arkadaş ortamlarında eğlence amaçlı kullanabilirsiniz ancak resmi alanlarda, yazışmalarda veya ana dilinizi kullanırken Türkçenin o zengin ve doğru kelime dağarcığına sadık kalmaya özen gösterin.
• Kitap okuma alışkanlıklarınızı canlı tutarak, zihninizin sadece sosyal medyanın pompaladığı o sığ ve tekdüze dil kalıplarına hapsolmasının önüne geçin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; son dönemde fenomenler yüzünden dilimize dolanan, duyduğunuzda hoşunuza giden veya 'artık bunu duymaktan nefret ediyorum' dediğiniz o popüler kelime/kalıp hangisi?

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?