Neler yeni

Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili Luce rekor fiyata alıcı buldu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
972ac267a12ffac17f0ab2e79aee2da7fa13bd79e29aecb669ad4eb04402c50e.webp

Ferrari'nin ilk tamamen elektrikli modeli Luce'nin ilk üretim örneği, yardım amaçlı düzenlenen açık artırmada 40 milyon dolara satıldı. Bu satış, modelin yeni otomobiller kategorisinde rekor kırmasını sağladı.

İtalyan otomobil üreticisi Ferrari'nin elektrikli araç dönemini başlatan ilk modeli Luce, henüz müşterilere teslim edilmeden otomotiv dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. RM Sotheby’s tarafından Kaliforniya’da düzenlenen açık artırmada, serinin ilk örneği olan "Chassis 0" kodlu araç, 40 milyon dolarlık rekor bir bedelle satıldı. Bu rakam, aracın Avrupa'daki yaklaşık 550 bin Euro olan standart liste fiyatının oldukça üzerinde gerçekleşti.

Satışın bu denli yüksek bir seviyeye ulaşmasında, otomobilin fabrikadan çıkan ilk model olması kadar, elde edilen gelirin Ferrari Foundation aracılığıyla eğitim projelerine bağışlanacak olması da etkili oldu. RM Sotheby’s, bu özel satış için alıcı komisyonu almadığını duyurdu. "Chassis 0" olarak adlandırılan araç, Ferrari'nin kişiselleştirme programı kapsamında özel Madreperla Semi-Gloss gövde rengi ve lüks iç mekan detaylarıyla tasarlandı.

Teknik özellikleriyle dikkat çeken Luce, dört elektrik motoru sayesinde 310 km/s hıza ulaşabiliyor. Ancak model, sadece yüksek satış fiyatıyla değil, tasarımıyla da gündemdeki yerini koruyor. Apple'ın eski baş tasarımcısı Jony Ive imzası taşıyan otomobil, markanın geleneksel tasarım çizgisinden uzaklaştığı gerekçesiyle bazı çevrelerce eleştirildi. Ferrari'nin eski başkanı Luca di Montezemolo da aracın tasarımına yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu.

Luce, her ne kadar yeni otomobiller kategorisinde bir rekor kırmış olsa da, tüm zamanların en pahalı açık artırma satışı unvanını elinde bulundurmuyor. Bu unvan, 135 milyon Euro ile 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé'ye ait olmaya devam ediyor. Ayrıca Ferrari tarihinin en pahalı açık artırma satışı da 2023 yılında 51,7 milyon dolara alıcı bulan 1962 model Ferrari 330 LM / 250 GTO olarak kayıtlara geçmişti. Buna rağmen Luce, yeni bir otomobil olarak ulaştığı bu fiyatla kendi kategorisinde önemli bir başarıya imza attı.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

ABD'den gelen enflasyon verileri ve merkez bankası politikalarına dair belirsizlikler emtia piyasalarında hareketliliğe yol açtı. Tarım ve enerji ürünlerinde ise jeopolitik riskler ile arz tahminleri fiyatları şekillendirdi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?