Fethiye'deki orman yangınında traktörü yanan vatandaştan yardım çağrısı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
7ea5439fd3773de3415e2f39e9b823075d25920a838714b72ee25d272ffcd90e.webp

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmeye çalışan Abdullah Aydın, alevlerin arasında kalarak traktörünü kaybetti. Dumandan etkilenen ve hastaneye kaldırılan Aydın, yaşadığı maddi kayıp nedeniyle destek bekliyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Karagedik Mahallesi'nde başlayıp Foça Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangını, bölge halkı için korku dolu anlara sahne oldu. Yangını haber alır almaz söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla traktörüyle bölgeye giden Abdullah Aydın, alevlerin arasında mahsur kaldı.

Yangın bölgesinde mezarlıkları korumak için çaba sarf eden Aydın, rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevlerin bir anda etrafını sardığını belirtti. Yaklaşık bir metre boyundaki kuru otların tutuşmasıyla görüş mesafesinin kapandığını ifade eden Aydın, kaçacak yer bulmakta zorlandığını dile getirdi. Aydın, yaşadığı dehşet anlarını, "Kaçmasaydım yanacaktım" sözleriyle özetledi.

Canını son anda kurtarmayı başaran Aydın, dumandan etkilendiği için hastaneye kaldırıldı. Tedavi sürecinde kendisine oksijen ve serum desteği sağlandığını belirten Aydın, olay yerine geri döndüğünde yeni parçalarla yenilediği traktörünün tamamen yandığını gördü. Maddi olarak büyük bir yıkım yaşadığını ifade eden Aydın, devlet yetkililerinden destek beklediğini vurguladı.

Yangın sırasında oğlu ve arkadaşlarının da bölgede olduğunu belirten Aydın, yaşadığı travmanın yanı sıra geçim kaynağı olan traktörünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bölgedeki söndürme çalışmaları sırasında yaşanan bu olay, yangınla mücadele eden gönüllülerin karşılaştığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Muğla’daki orman yangınında yardıma gitti! Traktörüyle alevlerin arasında mahsur kaldı: ‘Siyah dumanlar her tarafı sardı’

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?