Neler yeni

FETÖ firarisi Burkay Karatepe'nin kaçışına dair yeni detaylar ortaya çıktı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
8a28896634723aad1091821217411022e4f6b38c8cf897890b5d36c12951b2c0.webp

FETÖ üyesi Burkay Karatepe'nin firari olduğu dönemde ailesi tarafından saklandığı ve yurt dışına kaçış planları yaptığı belirlendi. Ablası Ayşe Alanur Karatepe, kardeşini dağlık alana bıraktıklarını itiraf etti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, suikast timinde yer alan ve 1 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da yakalanan Burkay Karatepe'nin firari olduğu döneme dair çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Kardeşine yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan abla Ayşe Alanur Karatepe, ifadesinde kardeşinin kaçış sürecine dair önemli bilgiler paylaştı.

Ayşe Alanur Karatepe, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında babasıyla birlikte hareket ederek kardeşini Eskişehir'deki bir akrabalarının evinden aldıklarını ve dağlık bir araziye bıraktıklarını anlattı. Kardeşinin teslim olması için babasının ikna çabalarının sonuçsuz kaldığını belirten Karatepe, o tarihten sonra kardeşiyle bir daha görüşmediğini iddia etti. Daha önce kardeşi Burkay Karatepe'ye yardım ettiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezası alan abla Karatepe, örgütle bir bağı olmadığını ve tüm eylemlerinin sadece kardeşini korumaya yönelik olduğunu savundu.

Soruşturma dosyasında yer alan dijital materyallerde, Burkay Karatepe'nin firari olduğu dönemde kullandığı yöntemler de deşifre edildi. 2020-2025 yılları arasında oluşturulan Word dokümanlarında, e-posta taslakları üzerinden haberleşme sağlandığı tespit edildi. Ayrıca dosya içerisinde Hatay, Suriye, Beyrut ve İran güzergahlarını kapsayan olası kaçış planlarına dair detaylı notlar bulundu. Mesajlarda, bölgedeki bazı kişilerin güvenilir olduğu ve farklı telefon hatları üzerinden iletişimin sürdürülmesi gerektiği gibi ifadeler yer aldı.

Abla Karatepe, kendisine sorulan dijital mesajlar ve kaçış planları hakkındaki soruların büyük kısmına bilgisi olmadığını belirterek yanıt vermekten kaçındı. Burkay Karatepe'nin yakalandığı sırada ele geçirilen para ve altınların kaynağına ilişkin sorulara ise babasının kardeşine yardım etmiş olabileceğini söyleyerek cevap verdi. Burkay Karatepe, 5 Ağustos'ta Muğla'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

FETÖ'cü terörist Burkay Karatepe'yi ablası ve babası dağlık alana bırakmış

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?