Cumhurbaşkanı'na suikast girişiminde yer alan FETÖ üyesi Burkay Karatepe'nin saklanmasına yardım ettiği tespit edilen ablası adliyeye çıkarıldı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak yargı sürecine dahil edildi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan ve 10 yıl boyunca kırmızı bültenle aranan FETÖ üyesi Burkay Karatepe'nin firari sürecine ilişkin soruşturma derinleşiyor. Afyonkarahisar'da saklandığı evde yakalanarak tutuklanan Karatepe'nin, firari olduğu dönemde ablası Ayşe Alanur Karatepe ile e-posta üzerinden irtibat kurduğu ortaya çıktı.
Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, teröristin saklanmasına yardım ettiği belirlenen Ayşe Alanur Karatepe'yi gözaltına aldı. Şüphelinin Muğla'da bulunduğu otel odasında, aracında ve Eskişehir'deki ikamet adresinde ele geçirilen dijital materyaller üzerinde incelemeler devam ediyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ayşe Alanur Karatepe, adliyeye sevk edildi. Burkay Karatepe ise daha önce Muğla'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında elde edilen dijital delillerin, firari teröristin saklanma sürecindeki bağlantıları netleştirmesi bekleniyor.
2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'ye yardım ettiği belirlenen şüpheli adliyeye sevk edildi
FETÖ'cü terörist Burkay Karatepe'nin ablası adliyede
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Şanlıurfa'da iki kardeş arasında çıkan tartışma, hareket halindeki araca tutunma girişimiyle tehlikeli bir hal aldı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansırken, polis ekipleri soruşturma başlattı.