- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,649
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
FETÖ'nün firari emniyet mahrem imamı Temel Alsancak'ın, örgüt üyelerini tehdit ederek faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Eski emniyet müdürü Ahmet Karaoğlu, Alsancak'ın ABD'den Avrupa'daki firari mensupları baskı altına aldığını açıkladı.
FETÖ'nün sözde emniyet mahrem imamı olarak kırmızı bültenle aranan ve uzun süredir ABD'nin Texas eyaletinde yaşadığı bilinen Temel Alsancak hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Örgütün firari isimlerinden eski Emniyet Müdürü Ahmet Karaoğlu, çevrim içi bir yayında Alsancak'ın faaliyetlerine ve örgüt içindeki baskıcı yöntemlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Karaoğlu'nun ifadelerine göre, Alsancak 15 Temmuz darbe girişiminden yıllar sonra dahi örgütün mahrem yapısını ayakta tutmak için yoğun çaba sarf ediyor. Avrupa ülkelerine sığınan eski emniyet mensuplarını bir araya getirmeye çalışan Alsancak'ın, örgütten kopmak isteyen veya iş birliğini reddeden kişilere karşı sert yöntemler kullandığı belirtiliyor. Karaoğlu, Alsancak'ın bir görüşme sırasında kendisine karşı gelen bir örgüt üyesine "Seni bitiririm, sana hayat hakkı tanımam" şeklinde tehditler savurduğunu aktardı.
Alsancak'ın Texas'ta lüks bir villada yaşadığı ve burada örgüt adına faaliyetlerini sürdürdüğü ifade ediliyor. İddialara göre, Alsancak'ın geçmişte kurduğu ve daha sonra kapattığı şirketler, örgüt üyelerine çalışma ve oturum izni sağlamak amacıyla paravan olarak kullanıldı. Öte yandan, Alsancak'ın örgüt tabanındaki lüks yaşamı ve özellikle köpeğinin kulübesine klima taktırması gibi harcamaları, örgüt üyeleri arasında ciddi rahatsızlıklara ve eleştirilere neden oluyor.
Karaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Alsancak'ın emniyet mensuplarına "Darbecilere direnmeyin" şeklinde talimat verdiğini doğruladı. Kendisine de benzer bir kanaldan aynı emrin ulaştığını belirten Karaoğlu, örgüt içindeki hukuksuzlukların ve yolsuzlukların boyutunun, kurulan bir komisyonun çalışmalarıyla ortaya çıktığını ifade etti. FETÖ'nün mahrem yapısının, darbe girişiminden sonra bile Avrupa'da Uluslararası Polis Birliği (IPA) benzeri yapılar üzerinden eski emniyetçileri toparlamaya çalıştığı vurgulandı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Firari emniyetçileri "tehditle" yönlendirmeye çalıştı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.