Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Slovenya'yı 3-1 yenerek ikide iki yaptı. Milli oyuncular Gizem Örge ve Zehra Güneş, turnuvada adım adım finale ilerlemek istediklerini ifade etti.
Trendyol 2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, A Grubu'ndaki ikinci sınavında Slovenya ile karşı karşıya geldi. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı müsabakadan 3-1'lik skorla galip ayrılan ay-yıldızlı ekip, turnuvadaki kayıpsız ilerleyişini sürdürdü.
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan milli libero Gizem Örge, Milletler Ligi finalinde yaşadığı sakatlık sürecini geride bıraktığını belirterek, sahaya dönmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sağlık ekibine teşekkür eden Örge, "Adım adım finale, zafere gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Her maçın öneminin bilincinde olduklarını vurgulayan 33 yaşındaki oyuncu, performanslarını her geçen gün daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti.
Milli orta oyuncu Zehra Güneş ise taraftarın oluşturduğu atmosferin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. Kendi seyircisi önünde oynamanın çok özel bir duygu olduğunu belirten Güneş, Avrupa Şampiyonası'nı mutlu sonla taçlandırmak istediklerini söyledi. Milletler Ligi'ndeki başarılarının ardından kısa bir ara vererek ritimlerini koruduklarını hatırlatan Güneş, turnuva formatlarının farklılığına rağmen aynı disiplinle çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.
Milli takım, Slovenya galibiyetiyle birlikte gruptaki iddiasını güçlendirirken, oyuncular turnuvanın geri kalanında da aynı ciddiyetle mücadele ederek kupayı Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini yineledi. Taraftarların desteğinin önemine dikkat çeken milliler, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Gizem Örge: Adım adım finale, zafere gitmek istiyoruz!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.