Birleşmiş Milletler, Filistin topraklarındaki insani kriz için gereken 4 milyar dolarlık yardımın toplanamadığını duyurdu. Fonun sadece küçük bir kısmının karşılanabildiği belirtildi.
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze ve Batı Şeria'da yürütülen insani yardım faaliyetleri için kritik bir açıklama yaptı. Bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak amacıyla belirlenen 4 milyar dolarlık yardım hedefinin, şu ana kadar çok küçük bir kısmının karşılanabildiği ifade edildi.
Uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyan yardım programı, bölgedeki insani durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Finansal kaynak yetersizliği, yardım çalışmalarının kapsamını ve etkinliğini doğrudan etkileyen en önemli engellerden biri olarak öne çıkıyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
BM: Filistinlilere yardım için gereken 4 milyar doların çok az kısmı toplanabildi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
2026 yılı adli tatil tarihleri 20 Temmuz ile 31 Ağustos arası olarak belirlendi. Tatil süresince nöbetçi mahkemeler aracılığıyla acil davalar görülmeye devam edecek.
Kanal D'nin yeni yapımı Haysiyet dizisi için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Eylül ayında ekranlara gelmesi planlanan dizinin çekimleri Balat sokaklarında gerçekleştiriliyor.