- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Filistin Sağlık Bakanı Ebu Ramazan, Gazze'de çöken sağlık sisteminin yeniden ayağa kaldırılması için uluslararası toplumun müdahalesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü toplantısında konuşan Bakan, sadece binaların değil, sürdürülebilir hizmet kapasitesinin de onarılması gerektiğini vurguladı.
Filistin Sağlık Bakanı Ebu Ramazan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından organize edilen çevrim içi bir toplantıda Gazze Şeridi'ndeki sağlık krizine dikkat çekti. Bakan, bölgedeki sağlık sisteminin yeniden inşası için uluslararası müdahalenin zaruri olduğunu belirterek, sürecin sadece fiziksel yapıların onarımıyla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.
Ebu Ramazan, Gazze'deki sağlık hizmetlerinin sürdürülebilir bir şekilde sunulabilmesi için sistemin temel kapasitesinin yeniden kazandırılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu kapsamda birinci basamak sağlık hizmetleri, acil servisler, rehabilitasyon ve ruh sağlığı birimlerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bakan, sağlık sektöründeki öncelikleri; hasarlı tesislerin onarımı, tıbbi sarf malzemelerinin temini, sağlık personelinin desteklenmesi ve sektörün finansmanı için kalıcı mekanizmaların oluşturulması olarak sıraladı.
DSÖ temsilcileri, Birleşmiş Milletler yetkilileri ve çeşitli uluslararası ortakların katıldığı toplantıda, Gazze'deki acil insani ihtiyaçlar ile uzun vadeli yeniden inşa stratejileri masaya yatırıldı. Görüşmelerde, hasar tespit sonuçları ışığında erken toparlanma süreçlerinin nasıl yönetileceği ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz devamlılığının nasıl sağlanacağı detaylı bir şekilde ele alındı. Ebu Ramazan, DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Komitesi'nin 73. oturumu kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikte, uluslararası toplumu Gazze'deki sağlık altyapısını desteklemeye çağırdı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Filistin Sağlık Bakanı Ebu Ramazan: Gazze'de sağlık sisteminin inşası için uluslararası müdahale zaruri
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Siber Güvenlik Başkanlığı'nın çeşitli birimlerine yeni isimler atandı. Atamalar arasında başkan yardımcıları ve genel müdürlük düzeyinde görevlendirmeler yer alıyor.