- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,720
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Filistin Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da saldırı düzenleyen silahlı Yahudi yerleşimcilerin terör örgütü olarak tanımlanmasını istedi. Bakanlık ayrıca bu gruplara ve destekçilerine yaptırım uygulanması gerektiğini vurguladı.
Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiren silahlı Yahudi yerleşimci gruplara karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Bakanlık, söz konusu grupların terör örgütü olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
Yapılan resmi açıklamada, saldırgan yerleşimcilerin yanı sıra bu kişilere destek veren taraflara karşı da caydırıcı yaptırımların ivedilikle uygulanması talep edildi. Bölgedeki şiddet olaylarının artması üzerine gelen bu çağrı, Filistin yönetiminin yerleşimci şiddetine karşı uluslararası düzeyde yürüttüğü diplomatik baskının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Filistin'den uluslararası topluma silahlı Yahudi yerleşimci grupların terör örgütü ilan edilmesi çağrısı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 yenildi. Temsilcimiz turnuvanın ikinci haftasında sahadan farklı mağlubiyetle ayrıldı.
Türkiye, Avrupa Birliği ile vize serbestisi için kalan 6 kriteri tamamlamak üzere teknik görüşmelere başladı. Öte yandan Fransa, Schengen vizesi başvurularında yeni bir bekleme listesi uygulamasına geçti.