Neler yeni

Fon Soruşturmasında Gizlilik Uyarısı ve Operasyonel Gelişmeler

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
30,669
Tepkime puanı
0
Puanları
0
7d66a3445eeeaffaa526e4dbdaf345d91597a979c4b17a09658bd146de0f9ea6.webp


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fon soruşturmasına ilişkin gizli belgelerin sosyal medyada paylaşılmasının suç olduğunu belirterek soruşturma başlattı. Piyasa dolandırıcılığı iddialarıyla yürütülen operasyonlarda çok sayıda kişi tutuklandı ve lüks varlıklara el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasasında yürütülen fon soruşturmasıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Başsavcılık, soruşturmanın gizliliğini ihlal eden ve "gizli" ibareli belgeleri dijital mecralarda paylaşan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 285. maddesi uyarınca resen adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) incelemeleri doğrultusunda başlatılan soruşturma süreci, piyasa dolandırıcılığı iddialarını merkeze alıyor. Operasyonlar kapsamında Tera Yatırım, Pusula Finans Holding ve Hedef Holding gibi şirketlerin yöneticileri ile bağlantılı isimler gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ'de piyasa dolandırıcılığı yapıldığı tespit edildi.

Soruşturmanın mali boyutunda, şüphelilerin mal varlıklarının kaçırılmasını önlemek amacıyla Türkiye Bankalar Birliği ve MASAK gibi kurumlarla koordineli çalışılarak çeşitli tedbirler uygulandı. Bu kapsamda, piyasa değeri yaklaşık 1,8 milyar lira olduğu değerlendirilen iki özel jet, bir lüks yat ve çok sayıda lüks araca el konuldu. Bazı şüphelilerin mal varlıklarını devretmeye çalıştığı tespit edilerek bu işlemler engellendi.

Soruşturma verilerine göre, bugüne kadar toplam 217 kişi hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Bu kişilerden 85'i tutuklanırken, 98'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Öte yandan, 27 Eylül tarihinde 45 firma ve 19 fon üzerindeki mal varlığı dondurma kararları kaldırıldı; ancak gerçek kişiler üzerindeki tedbirlerin devam ettiği belirtildi.

Başsavcılık, ilgili kurum ve kuruluşlara soruşturmanın aşamalarına uygun talimatlar gönderildiğini ve sürecin titizlikle takip edildiğini vurguladı. Soruşturma kapsamında eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı ve hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla soruşturma izni talep edildi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst