- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 33,063
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Fransa İçişleri Bakanlığı, 31 Ekim'de yapılması planlanan protestolar nedeniyle 70 bin polisi görevlendirdi. Yetkililer, şiddet olaylarına karşı sert müdahale uyarısında bulundu.
Fransa İçişleri Bakanı Nunez, 31 Ekim Cumartesi günü kamu düzenini korumak amacıyla ülke genelinde 70 bin güvenlik görevlisinin teyakkuza geçirildiğini duyurdu. Bakan Nunez, sosyal medya platformları üzerinden bazı radikal grupların şiddet içerikli eylem çağrılarında bulunduğunu belirterek, bu durumun kamu düzeni açısından ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekti.
Özellikle işçi hareketleri, aşırı sol gruplar ve bazı Sarı Yelekliler bağlantılı internet siteleri üzerinden yapılan çağrıların, 31 Ekim akşamı saat 20.00 itibarıyla birçok şehirde hareketliliğe yol açabileceği öngörülüyor. Bakanlık, güvenlik güçlerinin olası vandalizm ve yağma girişimlerine karşı son derece sert bir tutum sergileyeceğini vurguladı. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen gösterilerde alınan yoğun güvenlik önlemleri sayesinde büyük çaplı olayların önüne geçildiğini hatırlatan yetkililer, benzer bir stratejinin bu hafta sonu da uygulanacağını belirtti.
Diğer yandan sendikalar ve öğrenci örgütleri, yaşam maliyeti, düşük ücretler ve kamu hizmetlerindeki aksaklıkları gerekçe göstererek protesto haklarını kullanacaklarını açıkladı. Söz konusu gruplar, 31 Ekim'deki gösterilerin ardından 5 Kasım tarihinde ülke çapında geniş katılımlı bir grev yapılması için de çağrıda bulundu. Hükümet, toplumsal huzuru bozmaya yönelik her türlü girişime karşı kararlı olduklarını ifade ederek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Fransa'da 31 Ekim protestoları için 70 bin polis teyakkuza geçti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 ilde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarı yayımladı. Bölgelere göre sıcaklık değişimleri ise farklılık gösterecek.