Neler yeni

Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle orman yangını alarmı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
832145bce2d655c128419dcc5e80f9154436767a5b8c82a2cfc106054eeb3dfa.webp

Fransa'da etkili olan aşırı sıcaklar ve kuraklık, orman yangını riskini zirveye taşıdı. Ülke genelinde 50 vilayette turuncu alarm verilirken, devam eden yangınlar nedeniyle tahliyeler gerçekleştiriliyor.

Fransa, yaz mevsiminin beşinci sıcak hava dalgasıyla mücadele ederken, meteoroloji yetkilileri orman yangınlarına karşı kritik uyarılarda bulundu. Ülke genelinde etkisini gösteren aşırı sıcaklıklar ve kuraklık, yangın riskini ciddi oranda artırdı. Bu durum üzerine, büyük çoğunluğu kuzeybatı bölgelerinde yer alan 50 vilayette turuncu alarm seviyesine geçildi. Hava sıcaklıklarının gün içerisinde 40 dereceye kadar ulaşması öngörülüyor.

Pas-de-Calais vilayetinde başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangın, 180 hektarlık ormanlık alanın zarar görmesine ve bir evin kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Saint-Just köyünde meydana gelen bir diğer yangında ise 200 hektarlık alan küle döndü. Bölgedeki güvenlik önlemleri kapsamında 96 kişi tahliye edilirken, 208 itfaiye personeli alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Yetkililer, vatandaşları yüksek yangın riski konusunda dikkatli olmaya çağırıyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Fransa'da orman yangını riski nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında 2,9 milyon çiftçiye 106 milyar lirayı aşkın tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdi. Desteklerin büyük bölümü bitkisel ve hayvansal üretim alanlarına yönlendirildi.

Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?