- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 14,897
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Fransa'da beş farklı itfaiye istasyonundan hayati önem taşıyan kurtarma ekipmanları çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken itfaiyeciler yetersiz imkanları protesto etmeye hazırlanıyor.
Fransa'nın Rhone ve İşe bölgelerinde bulunan beş ayrı itfaiye istasyonu, hırsızların hedefi oldu. Bu ay içerisinde gerçekleşen olaylarda, trafik kazalarında araç içinde sıkışan kişileri kurtarmak için kullanılan hidrolik makaslar çalındı. İtfaiye ekiplerinin operasyonel gücü için hayati öneme sahip olan bu ekipmanların kaybı, bölgedeki acil müdahale kapasitesini olumsuz etkiledi.
Yetkililer, hırsızlık vakalarıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Öte yandan, orman yangınlarıyla mücadele eden ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden itfaiyeciler, seslerini duyurmak için harekete geçti. Personel ve ekipman eksikliği yaşadıklarını belirten itfaiye çalışanları, 29 Eylül tarihinde başkent Paris'te düzenlenecek bir gösteriyle taleplerini dile getirecek.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Fransa'da 5 itfaiye istasyonundan acil kurtarma ekipmanları çalındı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye genelindeki limanlara 2026 yılının ilk yedi ayında 34 bin 783 gemi giriş yaptı. En yoğun deniz trafiği ise Kocaeli Liman Başkanlığı bölgesinde kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Muş'ta düzenlenen törene katıldı. Programda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Selçuklu tuğrası takdim edildi.