- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 15,101
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Fransa'nın Rhone ve Isere bölgelerindeki itfaiye istasyonlarından hayati önem taşıyan kurtarma ekipmanları çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken itfaiyeciler hak arayışı için eylem hazırlığı yapıyor.
Fransa'nın Rhone vilayetinde dört, Isere vilayetinde ise bir itfaiye istasyonunda eş zamanlı sayılabilecek hırsızlık vakaları yaşandı. Kamu yayıncısı Franceinfo'nun aktardığı bilgilere göre, hırsızlar istasyonlardan kaza anında araçlarda sıkışan vatandaşları kurtarmak için kullanılan hidrolik makasları hedef aldı. Binlerce avro değerindeki bu ekipmanların çalınması, bölgedeki acil müdahale kapasitesini olumsuz etkiledi.
İtfaiye teşkilatı için hayati öneme sahip olan bu cihazların kaybı üzerine güvenlik güçleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Öte yandan, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve personel sayısının artırılmasını talep eden Fransız itfaiyeciler, seslerini duyurmak için harekete geçti. İtfaiye ekipleri, yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla 29 Eylül tarihinde başkent Paris'te büyük bir gösteri düzenlemeye hazırlanıyor. Ülke genelinde orman yangınlarıyla mücadele eden ekiplerin, bu hırsızlık olaylarıyla birlikte operasyonel süreçlerinde ciddi aksamalar yaşanmasından endişe ediliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Fransa'da şok olay! Eyleme hazırlanırlarken ekipmanları çalındı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ikili ilişkileri ve Rus üslerinin geleceğini görüştü. Görüşmede Suriye'nin toprak bütünlüğüne verilen destek vurgulandı.
İran devlet televizyonunda Barron Trump'ı hedef alan bir video yayımlandı. ABD Gizli Servisi, söz konusu iddialara ilişkin soruşturma başlattı.