Neler yeni

Fransa'da liselerde cep telefonu dönemi sona eriyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
d5c8aaeb0db627f25f0c819c299578b2099b2c2e27d11660b1c7f88d69b98ea3.webp

Fransa'da liselerde cep telefonu kullanımı yeni eğitim dönemiyle birlikte yasaklanıyor. Cumhurbaşkanı Macron, kararın çocukları ekranın olumsuz etkilerinden korumak için alındığını belirtti.

Fransa'da eğitim sisteminde önemli bir değişikliğe gidiliyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, liselerde cep telefonu kullanımının yeni eğitim-öğretim yılı itibarıyla yasaklandığını duyurdu. 1 Eylül tarihinde başlayacak olan uygulama ile öğrencilerin ekran bağımlılığının olumsuz etkilerinden korunması hedefleniyor.

Fransa'da ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler için 2018 yılından bu yana benzer bir kısıtlama zaten uygulanıyordu. Hükümetin liseleri de kapsayacak şekilde genişlettiği bu düzenleme, Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosu tarafından kabul edildikten sonra Anayasa Konseyi tarafından da onaylanarak yasal statü kazandı. Yetkililer, bu adımla okul ortamında odaklanmayı artırmayı ve dijital cihazların yarattığı dikkat dağınıklığını azaltmayı amaçlıyor.

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Fransa'da liselerde cep telefonu yeni eğitim yılından itibaren yasaklandı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İrlanda'da sosyal medyada beğeni toplamak için otoyola ters yönden giren gençlerin karıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Olay, sosyal medya platformlarının denetimi konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Gram altın fiyatları gün içinde dalgalı bir seyir izleyerek 7 bin 200 lira seviyesini test etti. Yatırımcılar ise ABD'den gelecek kritik enflasyon verilerine odaklandı.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?