Fransa'da liselerde cep telefonu dönemi sona eriyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
db72ab1eebebeb5206681d71dd345c016b641cdc661f5342d5a12c6ae5d9fcdb.webp

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, liselerde cep telefonu kullanımını yasaklayan yeni düzenlemeyi duyurdu. Uygulama, 1 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte hayata geçecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, öğrencileri dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla liselerde cep telefonu kullanımını yasaklayan yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Macron, bu adımla eğitim ortamındaki huzurun yeniden tesis edilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Söz konusu yasak, 1 Eylül tarihinde başlayacak olan yeni eğitim dönemiyle birlikte resmen yürürlüğe girecek. Yetkililer, bu kararın çocukların öğrenme süreçlerine odaklanmalarını kolaylaştıracağını ve ekran bağımlılığıyla mücadelede önemli bir aşama olduğunu ifade ediyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Fransa’da liselerde telefon devri bitiyor: Macron’dan öğrencilere ekran freni

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İsrail'in İdlib'deki bir askeri üsse düzenlediği hava saldırısının ardından bölgede dikkat çeken bir protesto gerçekleştirildi. Suriye hava sahasında İHA'lar aracılığıyla Golan Tepeleri'ni de kapsayan bir harita görüntüsü yansıtıldı.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD'nin açıklamalarının uluslararası alanda karşılık bulmadığını belirtti. Kalibaf, ticaret ortaklarının Washington'ın söylemlerini ciddiye almadığını ifade etti.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?