Fransa'nın Gravelines Nükleer Santrali, deniz suyu girişini tıkayan denizanası sürüsü nedeniyle üretimini kısıtladı. Güvenlik önlemleri kapsamında çok sayıda reaktör devre dışı bırakıldı.
Fransa'da bulunan Gravelines Nükleer Santrali, beklenmedik bir doğa olayıyla karşı karşıya kaldı. Santralin deniz suyu pompalama istasyonlarına ulaşan yoğun denizanası sürüsü, tesisin soğutma sistemlerinde güvenlik riskleri oluşturdu. Elektrik dağıtım şirketi EDF tarafından yapılan açıklamaya göre, bu durum üzerine acil durum prosedürleri devreye sokuldu.
Alınan önlemler çerçevesinde santral bünyesindeki üç nükleer reaktörün faaliyetleri tamamen durduruldu. Bir diğer reaktörün ise üretim gücü tedbir amaçlı olarak yarıya indirildi. Tesisin 6 numaralı reaktörü normal seyrinde çalışmaya devam ederken, 5 numaralı reaktörün ise daha önceden planlanan bakım çalışmaları nedeniyle zaten kapalı olduğu belirtildi.
Fransa'nın elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan nükleer reaktörler, soğutma işlemleri için deniz veya nehir sularını kullanıyor. Bu tür deniz canlısı akınları, su giriş kanallarını tıkayarak santrallerin operasyonel süreçlerini doğrudan etkileyebiliyor. Yetkililer, durumun kontrol altında tutulması için çalışmalarını sürdürüyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Fransa'nın Gravelines Nükleer Santrali'nde denizanası alarmı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Lübnan Meclisi, idam cezasını kaldırarak yerine müebbet hapis cezası getiren yeni düzenlemeyi kabul etti. Adalet Bakanı Nassar, kararı tarihi bir adım olarak değerlendirdi.