Neler yeni

💰 Freelance Fiyatlandırma Stratejisi: Saatlik Ücret mi Proje Bazlı mı?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Freelance dünyasına adım atan her uzmanın düştüğü en büyük finansal ikilem: 'Müşteriye saatlik çalışma ücreti mi vermeliyim, yoksa projenin tamamı için tek bir paket fiyat mı istemeliyim?' Yanlış strateji emeğinizin sömürülmesine yol açar.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Saatlik ücrette, siz işi ne kadar hızlı ve profesyonel yaparsanız o kadar az para kazanırsınız (Hızınız cezalandırılır). Proje bazlı fiyatlandırmada ise müşteri sürekli yeni istekler ekleyerek işin süresini uzatabilir ve harcadığınız vakit bütçeyi eritebilir.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Sınırları ve ne yapılacağı net belli olmayan, ucu açık danışmanlık işlerinde zaman takibi (Time Tracker) uygulamaları kullanarak kesinlikle Saatlik Ücret modeliyle çalışın.
• Hizmet kapsamı (Örn: '5 sayfalık kurumsal web sitesi tasarımı') milimetrik olarak belirlenmiş net projelerde ise hızınızın ödüllendirilmesi adına Proje Bazlı Değer Odaklı fiyatlama yapın; işi erken bitirmek kar marjınızı artırır.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; freelance işlerinizde fiyat belirlerken hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Emeğinizin değerini doğru hesaplamanın sırrı sizce ne?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?