Neler yeni

Galatasaray Lisesi'ne Geçişte Sınav Dönemi Başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
1ad6210579da3e8c0806fedfd22fb87621b6d0ed05ee91b165e15247c40b6d36.webp

Galatasaray İlkokulu'ndan liseye geçişlerde artık merkezi sınav ve yüzdelik dilim şartı aranacak. Yeni düzenleme 2026-2027 eğitim yılından itibaren birinci sınıfa başlayacak öğrencileri kapsayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği ile Galatasaray eğitim kurumlarındaki geçiş sistemi köklü bir değişime uğradı. Daha önce Galatasaray İlkokulu ve Ortaokulu'nu tamamlayan öğrencilerin herhangi bir sınava girmeden doğrudan Galatasaray Lisesi'ne geçiş yapabildiği sistem sona eriyor.

Yeni kurallara göre, öğrencilerin lise eğitimine devam edebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen merkezi sınava katılmaları zorunlu hale getirildi. Adayların bu sınavda yüzde 4'lük dilim içerisinde yer almaları gerekiyor. Başarı kriterini sağlayan öğrenciler, kurum tarafından düzenlenen Türkçe ve Fransızca dil yeterlilik sınavlarına alınacak.

Dil sınavlarının sonuçlarına göre, her iki dersten de 100 üzerinden en az 70 puan toplayan öğrenciler doğrudan 9. sınıfa yerleştirilecek. Bu puan barajını aşamayan ancak merkezi sınav şartını sağlayan öğrenciler ise Fransızca hazırlık sınıfında eğitim görecek.

Söz konusu düzenleme, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla ilkokul birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencileri kapsayacak. Bu tarihten önce okula kayıt olmuş olan mevcut öğrenciler için eski kurallar geçerliliğini koruyacak ve yeni sınav şartı uygulanmayacak. Hatırlanacağı üzere, Galatasaray İlkokulu'na her yıl noter huzurundaki kura çekimiyle 50 öğrenci kabul ediliyor.

2 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Resmi Gazete’de yayımlandı... Galatasaray’a sınav şartı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?