Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Galatasaray Lisesi'ne geçiş kuralları değişti. 2026-2027 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul mezunları sınavla belirlenecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, Galatasaray Lisesi'ne geçiş sürecini değiştiriyor. Buna göre artık Galatasaray İlkokulu'nu bitiren öğrenciler, lise eğitimlerine devam edebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi sınavına katılmak zorunda.
Galatasaray Üniversitesi'ne bağlı ilkokula her yıl kura ile 50 öğrenci alınırken, bu öğrenciler daha sonra herhangi bir sınava girmeden liseye geçiş hakkı elde ediyordu. Yeni düzenleme ile birlikte bu sistem değişiyor.
2026-2027 eğitim öğretim dönemi itibarıyla birinci sınıfa başlayacak öğrenciler, sekizinci sınıfa geldiklerinde liseye geçiş için sınava girmek zorunda kalacak. Adayların liseye yerleşebilmek için başarı sıralamasında ilk yüzde 4 dilimine girmeleri şart koşuluyor.
Karar, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde ilkokula kayıt yaptıran öğrencileri kapsamayacak. Bu öğrenciler için mevcut geçiş hakları korunacak.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Resmi Gazete’de yayımlandı... Galatasaray’a sınav şartı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.