Son günlerde futbol gündemine bomba gibi düşen bir iddia var: Galatasaray'ın, eski Fenerbahçeli stoper Yusuf Akçiçek'i transfer listesine aldığı konuşuluyor. Suudi Arabistan basınında çıkan haberlere göre, sarı-kırmızılılar Al Hilal forması giyen 20 yaşındaki genç savunmacıyı kadrosuna katmak istiyor. Bu haber, özellikle iki ezeli rakip arasındaki geçmiş transferler düşünüldüğünde futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Yusuf Akçiçek'in kariyer yolculuğu da oldukça dikkat çekici. Futbola Galatasaray altyapısında başlayan ancak daha sonra yetersiz bulunarak yolları ayrılan Akçiçek, Fenerbahçe altyapısına geçmiş ve burada gösterdiği performansla adından söz ettirmişti. Hatta kendisi de "Galatasaray beni yetersiz bulup yolları ayırdı. Sonra Fenerbahçe beni aldı. Futbol anlamında çok şey öğrendim Fenerbahçe'den" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'den 22 milyon euro bonservis bedeliyle Al Hilal'e transfer olan genç oyuncunun, bir sonraki satışından Fenerbahçe'nin yüzde 15 pay alma hakkı da bulunuyor.
Galatasaray'ın stoper arayışları sürerken, Yusuf Akçiçek'in yerli statüsünde forma giyebilmesi de sarı-kırmızılıların ilgisini çeken önemli bir faktör olarak belirtiliyor. Ancak şu aşamada Galatasaray'ın oyuncuyla ilgili resmi bir girişimde bulunmadığı ve transferin sadece iddia düzeyinde olduğu da gelen bilgiler arasında. Öte yandan, İtalya'dan Bologna'nın da genç savunmacıyla ilgilendiği ve Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Domenico Tedesco'nun da Akçiçek'i transfer listesine aldığı iddia ediliyor.
Bu transfer iddiası hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yusuf Akçiçek'in Galatasaray'a transferi gerçekleşirse, bu durum iki kulüp arasındaki rekabeti nasıl etkiler? Yorumlarınızı bekliyorum!