- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 5,427
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Gaziantep'te engelli bir genç kızı kaçırarak cinsel saldırıda bulundukları iddia edilen 5 şüpheli tutuklandı. Mağdurun ifadesi ve tıbbi bulgular sonrası başlatılan soruşturma devam ediyor.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki işitme ve konuşma engelli S.P., bakkala gitmek üzere evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Genç kızın beyaz bir araca zorla bindirildiğini öğrenen ailesinin durumu bildirmesi üzerine emniyet güçleri geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda S.P., Vatan Mahallesi'nde bulunarak güvenli bir şekilde ailesine ulaştırıldı.
Mağdur genç kız, işaret diliyle verdiği ifadede tanımadığı kişiler tarafından zorla araca bindirildiğini ve bilmediği bir yere götürülerek cinsel saldırıya maruz kaldığını anlattı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında M.Ş.E., M.T., S.B., F.R. ve A.E. isimli şüpheliler kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Adli tıp birimlerinde gerçekleştirilen muayenelerde, genç kızın beyanlarını destekleyen cinsel saldırı bulgularına rastlandı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili hukuki süreç titizlikle sürdürülüyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ankara'nın Güdül ilçesinde serinlemek için Kirmir Çayı'na giren bir genç boğularak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.
İzmir'de bir etkinlik sırasında iki kadın meslektaşını taciz ettiği öne sürülen avukat hakkında iddianame hazırlandı. Tutuklanan şüpheli için 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.