Neler yeni

Gazze'de büyük barınma krizi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
334da5b28925e4bf1fcd9bd8b10db8fbc5a25ce8ddfe0709dce7d295d1e9a0c3.webp


İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar Gazze'de büyük bir yıkıma yol açtı. Nüfusun büyük çoğunluğu yaşamlarını derme çatma alanlarda sürdürmeye çalışıyor.

İsrail'in Ekim 2023 tarihinde başlattığı saldırılar, Gazze Şeridi'nde ağır bir insani krize neden oldu. Bölgedeki evlerin büyük bir kısmının yıkılması sonucunda, Gazze nüfusunun yüzde 90'ından fazlası evsiz kaldı.

Yerinden edilen siviller, yaşamlarını sürdürebilmek için derme çatma çadırlara, geçici barınma merkezlerine veya yıkılan evlerinin enkazlarına sığınmak zorunda kalıyor. Bölgedeki barınma sorunu, saldırıların devam etmesiyle birlikte her geçen gün daha da derinleşiyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Gazze’de nüfusun yüzde 90’ı derme çatma çadırlar, barınma merkezleri ve evlerin enkazında yaşıyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Hradec Kralove'yi konuk ediyor. İlk maçı 1-0 kazanan siyah-beyazlılar, play-off turuna kalmayı hedefliyor.

ABD'de temmuz ayı üretici fiyat endeksi verileri açıklandı. ÜFE aylık bazda değişim göstermezken yıllık artış yüzde 4,7 seviyesinde gerçekleşti.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst