Neler yeni

Gazze'den göç planı tartışmaları sürüyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
a74ff889cd2a57e9f5c0c07bfa90a07c34a8e18c6d30b47c0c4e25e1867848b6.webp

İsrail hükümetinde Gazze'den göçü teşvik etmeye yönelik planlar tartışma konusu oldu. Türkiye ve yedi ülke, Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı tepkilerini dile getirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'den göçü teşvik etmek amacıyla yeni bir hükümet ofisi kurulacağını duyurdu. Bu açıklama, bölgedeki insani durum ve Filistinlilerin geleceği konusunda uluslararası alanda geniş yankı uyandırdı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sekiz ülke, Filistinlilerin yerinden edilmesine yönelik bu tür söylemleri sert bir dille kınadı. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ise söz konusu sürgün planının şu an için dondurulduğunu, ancak konunun hükümet gündeminde görüşülmeye devam edildiğini ifade etti.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İsrail'den yeni etnik temizlik adımı: Ben-Gvir duyurdu! Çalışmalar gelecek dönemde başlayacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İran devlet televizyonu, ABD'ye ait bir uçak gemisi ve muhribin vurulduğu anlara dair görüntüleri paylaştı. Tahran yönetimi, bu saldırının petrol tankerlerine yönelik müdahaleye bir yanıt olduğunu savundu.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelere düzenlediği hava saldırıları sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti. Ateşkes kararına rağmen devam eden operasyonlarda çok sayıda sivil yaralandı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?