- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 1,361
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Gazze hükümeti, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ateşkes planını reddetmesini eleştirdi. Bu kararın müzakere sürecini baltaladığı ifade edildi.
Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkesin ikinci aşamasına yönelik hazırlanan 15 maddelik planı reddetmesine sert tepki gösterdi. Yapılan resmi açıklamada, Netanyahu'nun bu tutumunun devam eden müzakere sürecine vurulmuş açık ve net bir darbe olduğu vurgulandı.
Bölgedeki gerilimi düşürmeyi hedefleyen diplomatik çabaların, İsrail yönetiminin uzlaşmaz tavrı nedeniyle ciddi bir çıkmaza girdiği değerlendiriliyor. Gazze yönetimi, söz konusu reddin barış görüşmelerini sabote ettiğini savunuyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Gazze hükümeti: Netanyahu'nun açıklamaları müzakere sürecine açık bir darbedir
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
TÜİK verilerine göre haziran ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 düşüş gösterdi. Sektörel detaylarda imalat ve madencilik gerilerken enerji üretimi artış kaydetti.
Index Grup, yapay zekayı sadece bir teknoloji değil, kurumsal kültürü dönüştüren stratejik bir büyüme alanı olarak konumlandırıyor. Şirket yönetimi, dijital dönüşüm yatırımlarının verimlilik odaklı devam edeceğini vurguluyor.