- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 14,849
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Gazze'ye günlük 600 tır yardım sözü verilmesine rağmen sadece 100 tırın giriş yapabildiğini açıkladı. Bölgedeki gıda ve su krizinin derinleştiği vurgulandı.
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Gazze'deki insani duruma ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bölgeye ateşkes sonrasında günlük 600 tır insani yardım girişi yapılması konusunda söz verildiğini hatırlatan Yılmaz, mevcut durumda bu sayının ancak 100 tır civarında kaldığını belirtti.
Gazze'de yaşayan halkın temel ihtiyaçlara ulaşmakta büyük zorluklar çektiğini ifade eden Yılmaz, özellikle gıda ve temiz suya erişimin ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı. Yardım sevkiyatındaki bu aksaklıklar, bölgedeki insani krizin boyutlarını daha da ağırlaştırıyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Türk Kızılay: Gazze'ye günlük 600 tır insani yardım girişi sözü verilmişti fakat 100 tır giriş yapılabiliyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye genelindeki limanlara 2026 yılının ilk yedi ayında 34 bin 783 gemi giriş yaptı. En yoğun deniz trafiği ise Kocaeli Liman Başkanlığı bölgesinde kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Muş'ta düzenlenen törene katıldı. Programda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Selçuklu tuğrası takdim edildi.