Neler yeni

Gazze'ye yönelik insani yardımlarda hedef ile gerçekleşen arasında büyük fark

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
a21e19fc039de63c1891ccc40cea0a68be5417fd4c348222c49ee6f01f3902d3.webp

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Gazze'ye günlük 600 tır yardım sözü verilmesine rağmen sadece 100 tırın giriş yapabildiğini açıkladı. Bölgedeki gıda ve su krizinin derinleştiği vurgulandı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Gazze'deki insani duruma ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bölgeye ateşkes sonrasında günlük 600 tır insani yardım girişi yapılması konusunda söz verildiğini hatırlatan Yılmaz, mevcut durumda bu sayının ancak 100 tır civarında kaldığını belirtti.

Gazze'de yaşayan halkın temel ihtiyaçlara ulaşmakta büyük zorluklar çektiğini ifade eden Yılmaz, özellikle gıda ve temiz suya erişimin ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı. Yardım sevkiyatındaki bu aksaklıklar, bölgedeki insani krizin boyutlarını daha da ağırlaştırıyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Türk Kızılay: Gazze'ye günlük 600 tır insani yardım girişi sözü verilmişti fakat 100 tır giriş yapılabiliyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye genelindeki limanlara 2026 yılının ilk yedi ayında 34 bin 783 gemi giriş yaptı. En yoğun deniz trafiği ise Kocaeli Liman Başkanlığı bölgesinde kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Muş'ta düzenlenen törene katıldı. Programda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Selçuklu tuğrası takdim edildi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?