Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yükseköğretim Kurulu tarafından geleceğin meslekleri için açılan programlara öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 2026-YKS sonuçlarına göre 16 binden fazla aday bu bölümlere yerleşti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2026-YKS kapsamında geleceğin mesleklerine yönelik olarak oluşturulan 58 farklı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yapılan yerleştirme sonuçlarına göre, söz konusu bölümlere toplam 16 bin 406 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Teknoloji ve iş dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendirilen bu yeni programlar, üniversite adaylarının kariyer planlamalarında önemli bir tercih noktası haline geldi. YÖK'ün stratejik hedefleri doğrultusunda açılan bu bölümler, eğitim sisteminde güncel meslek dallarına verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Geleceğin mesleklerine yönelik açılan programlara 16 bin öğrenci yerleşti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Yatırımcıların yakından takip ettiği gümüş fiyatları, 21 Ağustos itibarıyla piyasalardaki yerini aldı. Gram ve ons bazındaki değişimler finans dünyasında dikkatle izleniyor.
Osmaniye'de arkadaşlarıyla futbol oynadığı sırada kalp krizi geçiren 13 yaşındaki İdris Karahalid, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Küçük çocuğun en büyük hayalinin ünlü futbolcularla tanışmak olduğu öğrenildi.