- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 5,884
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Sivas'ta yapımı süren Geminbeli Tüneli'nde incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Şimşek, çalışmaların kış gelmeden tamamlanacağını açıkladı. Tünel inşaatı biterken bağlantı yollarındaki zorlu arazi şartları nedeniyle çalışmalar hızlandırıldı.
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Suşehri ile Zara ilçelerini birbirine bağlayacak olan Geminbeli Tüneli'ndeki son durumu yerinde inceledi. Toplam 9 bin metre uzunluğa sahip çift tüp tünel projesinde ana inşaat aşamalarının tamamlandığı, geriye sadece asfaltlama işlemlerinin kaldığı belirtildi.
Vali Şimşek, özellikle Zara tarafındaki 4,4 kilometrelik bağlantı yolunda yoğun bir mesai harcandığını vurguladı. Bölgenin zorlu coğrafi yapısı ve sık yaşanan heyelanlar nedeniyle yol güzergahında fore kazık ve taş duvar gibi ek güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden Şimşek, bu durumun süreci bir miktar yavaşlattığını dile getirdi. Buna rağmen ekiplerin özverili bir çalışma yürüttüğünü belirten Vali, projenin kış şartları ağırlaşmadan tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulacağını müjdeledi.
İncelemeler sırasında Vali Şimşek'e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Yeşilyurt ile Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki ulaşım ağının daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor. Çalışmaların mevcut hızla devam etmesi durumunda, tünelin kısa süre içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Geminbeli Tüneli'nin kış gelmeden hizmete açılması planlanıyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Ankara temsilcisi, rakibini 2-1 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.