Neler yeni

Gıda İthalat Kontrollerinde Denizli Yetkilendirildi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
fab4ad2b827f35684db8116bb99045e58e03e328a86cadfa6ff500e35eec176d.webp

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda ithalatı kontrollerini yapmaya yetkili kılındı. Düzenleme, gıda ve yem güvenilirliğine yönelik denetim kapsamını genişletiyor.

Türkiye'de gıda maddelerinin ithalat süreçlerindeki resmi denetim mekanizmasına yeni bir merkez dahil edildi. Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla hazırlanan yeni tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenleme kapsamında, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü resmi kontrolleri gerçekleştirmeye yetkili idareler listesine eklendi. Bu gelişme ile birlikte Denizli, ithal edilen ürünlerin güvenilirliğinin denetlenmesi sürecinde aktif rol alacak.

Söz konusu yetkilendirme yalnızca temel gıda maddelerini kapsamıyor. Yetkili müdürlükler aynı zamanda şu alanlarda da denetim yapacak:

Bu adım, gıda ve yem güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen resmi kontrol süreçlerinin bölgesel olarak yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Gıda ithalatında yeni karar! Bakanlık yetkili iller listesine bir ili daha ekledi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?