- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 6,487
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Giresun'da meydana gelen sel felaketinde sele kapılarak kaybolan dayı ve yeğeni için başlatılan arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor. Bölgede selin neden olduğu maddi hasarın 26 milyon lira olduğu açıklandı.
Giresun'da 13 Ağustos tarihinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış, Keşap, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde ciddi sel ve su baskınlarına neden oldu. Metrekareye yaklaşık 100 kilogram yağışın düştüğü bölgede, derelerin taşması sonucu çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar gördü. Keşap ilçesi Karabulduk beldesinde seyir halindeyken sele kapılan bir araçta bulunan Ahmet Yılmaz kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, araçta bulunan Mehmet Akkaya ve yeğeni Muhammed Abdullah Hakkıoğlu kayboldu.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, JAK, PAK, UMKE, AKUT ve İHH gibi çok sayıda kurumdan oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Keşap Deresi içerisinde sürüklenen aracı bulsa da kayıp şahıslara henüz ulaşılamadı. Arama faaliyetleri, dere güzergahı boyunca 8 kilometrelik bir hatta, termal dronlar ve hassas burunlu köpeklerin desteğiyle titizlikle yürütülüyor.
Sel felaketinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, bölgedeki araç, konut ve iş yerlerinde toplam 26 milyon liralık maddi zarar meydana geldiği belirlendi. Kayıp yakınlarının bölgedeki bekleyişi sürerken, arama kurtarma ekipleri çalışmalarını beş farklı grup halinde yoğunlaştırarak devam ettiriyor. Yetkililer, bölgedeki arama faaliyetlerinin tüm imkanlar seferber edilerek sürdürüldüğünü bildirdi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Giresun'da selde kaybolmuşlardı! Dayı ve yeğenin arama çalışmaları 3'üncü günündede sürüyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.