Neler yeni

🌐 Global Şirketlerin Çeşitlilik (Diversity) Politikaları: Yabancı Adaylara Özel Gizli Kontenjanlar

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Uluslararası Holdinglerin Mülakat Süreçlerinde Farklı Ülkelerden Profesyonelleri İşe Alma Motivasyonlarının Perde Arkası

Büyük global teknoloji ve finans devlerinin (Google, Booking, Spotify vb.) insan kaynakları stratejilerini incelediğinizde, ilanlarında sürekli 'Diversity & Inclusion' (Çeşitlilik ve Kapsayıcılık) vurgusu yaptıklarını görürsünüz. Bu politikalar sadece süslü birer kurumsal sosyal sorumluluk mottosu değil, yurt dışından başvuran adaylar için devasa birer gizli iş fırsatı kapısıdır.

📊 Farklı Kültürlerden Oluşan Ekiplerin Şirket Karlılığına Doğrudan Etkisi

İş Gücü Çeşitliliği Kotası:[ /B] Küresel şirketlerin yönetim kurulları, ekiplerin tamamen tek bir milletten (Örn: Sadece Almanlardan veya sadece Amerikalılardan) oluşmasını istemez; çünkü tek tip düşünce yapısı yaratıcılığı öldürür. Bu yüzden İK ekiplerine her yıl farklı ülkelerden, farklı kültürlerden yetenekleri kadroya katmaları için gizli kotalar, hedefler verilir.
Mülakatlarda Kültürel Uyum (Culture Fit) Avantajı: Teknik bilginizin yanında, global bir ekipte, farklı kültürden insanlarla saygı çerçevesinde çalışabileceğinizi, açık fikirli (open-minded) olduğunuzu mülakatta kanıtlamak, o gizli diversity kontenjanlarından vize sponsorluğu teklifi kapmanızı inanılmaz kolaylaştırır.

❓ Global Şirketlerin Çeşitlilik (Diversity) Mülakat Aşamalarına Katılan Oldu Mu? Sizce Bu Süreçler Aday Seçiminde Ne Kadar Adil?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?