Neler yeni

🇹🇷 Göç Ettikten Sonra Türkiye'deki Mal Varlığı Ve Çifte Vergilendirmeyi Önleme Kanunları

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Yurt Dışında Yerleşik Olanların Türkiye'deki Ev Kirası Veya Hisse Gelirlerinin Yasal Beyan Süreçleri

Yurt dışına taşındınız, orada vergi mükellefi oldunuz ve yasal olarak yerleştiniz (Tax Residency). Ancak Türkiye'de hala üzerinize kayıtlı kiralık evleriniz, bankada faiz gelirleriniz veya borsada hisse senedi yatırımları kazançlarınız var. Bu paraların vergisi hangi ülkeye ödenecek? Çifte vergilendirme yasaları burada devreye girer.

📋 Uluslararası Vergi Mükellefiyeti Ve CRS (Otomatik Bilgi Paylaşımı) Gerçekleri

183 Gün Kuralı Sınırı: Bir takvim yılı içinde hangi ülkede 183 günden fazla fiziksel olarak ikamet ediyorsanız, o ülkenin tam vergi mükellefisinizdir ve tüm dünyadaki küresel gelirlerinizi o ülkeye beyan etmek zorunda kalabilirsiniz.
Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları: Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesiyle anlaşması vardır; Türkiye'de stopajı ödenen bir gayrimenkul kira gelirinin vergisi, gittiğiniz ülkede aradaki fark oranında mahsup edilerek çifte vergi ödemenizi engeller. Ancak bu gelirleri beyan etmemek gelecekte devasa vergi cezaları doğurur.

❓ Yurt Dışında Yaşayıp Türkiye'deki Gelirlerini Veya Mal Varlıklarını Bulunduğu Ülkeye Beyan Eden Var Mı? Süreç Nasıl Yönetilmeli?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?