**GÖKSUR Yakın Hava Savunma Sistemi Üretim İçin Gün Sayıyor: Mavi Vatan'a Stratejik Güç Katacak**
Türk savunma sanayiinin deniz platformları için geliştirdiği GÖKSUR yakın hava savunma sistemi, üretim aşamasına geçmeye hazırlanarak "Mavi Vatan" doktrinine önemli bir stratejik güç katmaya hazırlanıyor. Muadillerinden farklı olarak çift lançer konfigürasyonunda tasarlanan GÖKSUR, bu özelliği sayesinde denizdeki kritik varlıkların korunmasında çok daha hızlı ve etkili bir hava savunma performansı sergileyecek. Sistemin yakın gelecekte Türk Donanması envanterine girmesi ve yerli üretim gemilerde kullanılması bekleniyor.
GÖKSUR'un çift lançer yapısı, eş zamanlı tehditlere karşı müdahale kapasitesini artırarak sistemin genel etkinliğini ve beka kabiliyetini önemli ölçüde yükseltiyor. Bu inovatif tasarım, gemilere yönelik seyir füzeleri, insansız hava araçları ve diğer hava tehditlerine karşı üstün bir savunma katmanı sunmayı hedefliyor. Geliştirilen bu yerli sistem, Türkiye'nin denizlerdeki operasyonel bağımsızlığını pekiştirme ve "Mavi Vatan" konsepti çerçevesinde deniz yetki alanlarının korunmasında kritik bir rol oynayacak.
Türkiye, son yıllarda küresel çapta gemi inşa ve ihracatında önemli bir aktör haline gelmiştir. GÖKSUR gibi ileri teknoloji yerli savunma sistemlerinin bu gemilere entegre edilmesi, hem Türk Donanması'nın yeteneklerini artıracak hem de ihraç edilen platformların stratejik değerini ve çekiciliğini uluslararası arenada yükseltecektir. Bu tür stratejik ürünler sayesinde Türkiye, küresel savunma sanayii pazarında adından daha sık söz ettirerek konumunu güçlendirmeye devam edecektir.