Neler yeni

Güney Kore'deki uçak kazasında soruşturma genişletildi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
2,194
Tepkime puanı
0
Puanları
0
1fc58954fe7fa76b09d4cfba6c089eb50410633884a2d2dbfc5e073e6a962740.webp


Güney Kore'de 179 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili mesleki ihmal şüphesiyle çeşitli kurumlarda arama yapıldı. Soruşturma kapsamında iniş takımı arızası üzerinde duruluyor.

Güney Kore'de 29 Aralık 2024 tarihinde meydana gelen ve 179 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin yürütülen soruşturma derinleştiriliyor. Bangkok-Muan seferini gerçekleştiren Jeju Air'e ait Boeing 737-800 tipi uçağın, Muan Uluslararası Havalimanı'na inişi sırasında iniş takımlarının açılmaması sonucu kontrolden çıkarak duvara çarptığı belirlenmişti. Havacılık tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçen olay sonrası ülkede yedi günlük ulusal yas ilan edilmişti.

Soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri, kazanın ardından mesleki ihmal şüphesiyle harekete geçti. Bu kapsamda Kore Havaalanları Kurumu, Ulaştırma Bakanlığı ve Busan Havacılık Bölge Ofisi'ne eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yetkililer, operasyonun temel amacının kazaya dair ek deliller toplamak ve ihmal iddialarını aydınlatmak olduğunu belirtti. Şu ana kadar 74 kişinin mesleki ihmal şüphesiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Kazanın uçağın iniş takımlarındaki teknik bir arızadan kaynaklandığına dair bulgular güçlenirken, uçağın ilk denemede iniş takımlarını açamadığı ve ikinci denemede zorunlu iniş yaparken kaza yaptığı kaydedildi. Ulusal İtfaiye Teşkilatı verilerine göre, uçakta bulunan 181 kişiden sadece iki mürettebat üyesi hayatta kalabildi. Olayla ilgili hukuki süreç ve teknik incelemeler titizlikle devam ediyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Güney Kore'de 179 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili bazı kurumlarda arama yapıldı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

UEFA Süper Kupa mücadelesinde PSG ile Aston Villa, Avusturya'nın Salzburg kentinde karşı karşıya geliyor. Yarın TSİ 22.00'de başlayacak olan kritik karşılaşmayı Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan yönetecek.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst