Neler yeni

Güney Kore'den Google ve Apple'a İhlal Suçlaması

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
3,613
Tepkime puanı
0
Puanları
0
92ca5801ef4bd21c6afcfe3aa8f10e0a871dfbaa452368eb9bbc54c061c62ffb.webp


Güney Koreli yetkililer, Google ve Apple'ın uygulama mağazalarındaki pazar hakimiyetlerini kötüye kullandığını açıkladı. Şirketlerin ülkedeki telekomünikasyon yasalarını ihlal ettiği belirtildi.

Güney Kore'de faaliyet gösteren medya düzenleyici kurum, teknoloji devleri Google ve Apple hakkında önemli bir karara vardı. Yapılan incelemeler sonucunda, her iki şirketin de uygulama mağazalarındaki baskın pazar konumlarını kötüye kullandığı tespit edildi.

Düzenleyici kuruluş, bu uygulamaların ülkenin mevcut telekomünikasyon kurallarıyla bağdaşmadığını ve yasal ihlal teşkil ettiğini duyurdu. Söz konusu şirketlerin piyasa gücünü kullanarak haksız rekabet ortamı oluşturduğu iddiaları, Güney Koreli yetkililer tarafından resmi olarak kayıt altına alındı.

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Güney Kore'de Google ve Apple'a "telekomünikasyon kurallarını ihlal" suçlaması

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Çinli üretici COMAC'ın geliştirdiği C919 yolcu uçağı, ilk kez ülke sınırları dışına çıkarak Moğolistan'a uçtu. Batılı rakiplerine karşı maliyet avantajı sunan uçak, henüz uluslararası sertifikasyon süreçlerini tamamlayamadı.

Antalya'nın Alanya ve Konyaaltı ilçelerinde çıkan orman yangınları ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst