Neler yeni

Güneydoğu'da anız yangınlarına karşı denetimler sonuç verdi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
2b5ae0682878e06f4a09ff88d6c2d643747e49bac1e6be78c2f5cb32dc16b661.webp

Diyarbakır, Batman ve Mardin'de yürütülen bilinçlendirme çalışmaları ve denetimler meyvesini verdi. Bölgede anız kaynaklı yangın oranlarında belirgin bir düşüş gözlemlendi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarım merkezleri olan Diyarbakır, Batman ve Mardin'de anız yangınlarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. Bölgedeki çiftçilere yönelik gerçekleştirilen bilinçlendirme faaliyetleri ve sıkılaştırılan denetimler, hem anız yangınlarının hem de bu yangınların tetiklediği orman yangınlarının sayısında önemli bir azalma sağladı.

Yetkililer, tarımsal alanlarda çevre güvenliğini artırmak amacıyla yürütülen bu denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtiyor. Uygulanan stratejiler sayesinde bölgedeki ekolojik dengenin korunması hedefleniyor.

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Güneydoğu'da anız yangınlarıyla mücadele sonuç veriyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında 2,9 milyon çiftçiye 106 milyar lirayı aşkın tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdi. Desteklerin büyük bölümü bitkisel ve hayvansal üretim alanlarına yönlendirildi.

Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?