Neler yeni

Gürsel Tekin için göreve devam kararı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
gursel-tekin-aa-1909349.jpg

Gürsel Tekin İçin Göreve Devam Kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin ardından başlayan hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşandı. Kongrede seçilen il başkanı ve il yönetim kurulunun tedbiren görevlerinden uzaklaştırılması ve kongrede alınan kararların iptali talebiyle açılan davada, mahkeme kritik bir ara karar verdi.

İstanbul Adliyesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, daha önce verilen tedbir niteliğindeki ara kararın devamına hükmetti. Bu kararla birlikte, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini ve il yönetimini yürüten Gürsel Tekin'in görevinin başında kalmaya devam edeceği kesinleşmiş oldu. Dava, kongre sonuçlarına ilişkin itirazlar üzerine açılmıştı ve il başkanlığı ile il yönetim kurulunun yetkilerinin geçici olarak durdurulması isteniyordu.

Mahkemenin bu ara kararı, CHP İstanbul İl Örgütü’ndeki yönetimsel belirsizliği ortadan kaldırarak mevcut durumun sürdürülmesini sağladı. Verilen karar, hukuki sürecin tamamlanmasına kadar Gürsel Tekin'in CHP İstanbul İl Başkanı olarak görevine devam etmesini öngörmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?