Neler yeni

Hakime şantaj soruşturmasında bir tutuklama

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
19,227
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
c26425b7edf00ee8eced063a6ff253dd34d43572ee7376d4dfd3edc687b317c1.webp


İzmir'de bir aile mahkemesi hakimine tehdit mesajları gönderen iki şüpheliden biri tutuklandı. Şüphelilerden birinin daha önce de farklı kamu görevlilerini tehdit ettiği ortaya çıktı.

İzmir'de görevli bir aile mahkemesi hakimine yönelik gerçekleştirilen şantaj ve tehdit girişimi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Hakim ve ailesine ait kişisel bilgileri ele geçirerek WhatsApp üzerinden tehdit içerikli mesajlar gönderen şüphelilerin tespiti için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çalışma başlatıldı.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin mesajlarında "Hedef sen olursun" ifadesini kullanarak hakimi baskı altına almaya çalıştıkları belirlendi. Bu tespitlerin ardından harekete geçen emniyet güçleri, İzmir ve Ankara'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda K.U. ve R.K. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise dijital materyallere el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.U. serbest bırakılırken, Ankara'da yakalanan R.K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden alınan ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, serbest bırakılan K.U.'nun geçmiş suç dosyası dikkat çekti. Şüphelinin daha önce de dönemin Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse'ye yönelik benzer tehdit içerikli mesajlar gönderdiği gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapıldığı ortaya çıktı. Yetkililer, yargı mensuplarına yönelik bu tür saldırıların titizlikle takip edildiğini vurguladı.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tekirdağ ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyısındaki ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Yetkililer, boğulma riskine karşı vatandaşları uyardı.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst